Velkommen til Curams familiebehandlingsinstitution Carus.

Carus er en nyåbnet familiebehandlingsinstitution. De fysiske rammer er et nyistandsat stort stuehus til en firlænget gård.

På Carus bor du/ I egen lejlighed på 1. salen. I lejligheden er der flere rum, så der kan eks. Indrettes til et børenerum og et voksenrum, der er eget bad og toilet, (der er i alt 3 lejligheder på 1. sal og en udslusningsbolig i sit eget hus). Din/ jeres lejlighed har egen lås og det er kun dig og personalet der (ved behov) kan låse sig ind.

På Carus er der gode muligheder for fællesaktiviteter såsom fællesspisning, brætspil, leg i haven mm. Carus råder over gode faciliteter både inde og ude.

​Carus ligger i Skibby ved Frederikssund, i en lille by, med egne indkøbsmuligheder, biograf, konditori, spisesteder m.m.

Fra Skibby er der gode offentlige transportmuligheder til flere større byer, Roskilde (26 km) Frederikssund (16 km) og til Holbæk (22 km).

Når du/ i bor på Carus er formålet at du/I for en periode skal fokusere og arbejde med rollen som forældre, det kan være følelsesmæssigt svært, og derfor er det vigtigt, at der er mennesker omkring en, så man kan få tillid til støtte og guide i den svære proces.

På Carus vil medarbejderne hjælpe dig/ jer med at få struktur og forudsigelighed ind i din/ jeres hverdag, både for at støtte dig / jer men ikke mindst for at støtte dit/ jeres barn/ dine børn.

Hverdagen skal have en struktur, så I som familie kan føle, at I har overblik og styr på hvad der skal ske, og så det bliver tydeligt, hvad der er den voksnes ansvar/ pligt og hvad barnet/ børnene kan inddrages i og hjælpe til med. Der vil være helt almindelige dagligdags gøremål som at vaske tøj, lave morgenmad eller gøre rent m.m.

I hverdagen skal du arbejde med din forældrerolle, din måde at møde dit barn og forstå og aflæse hvilke behov dit barn har netop nu. Du skal arbejde med at opbygge en sund relation mellem dig og dit barn, der skal arbejdes med, hvordan I får en mere anerkendende kontakt og med hvordan du som voksen kan regulere egne behov og følelser, sætte ord på og derefter blive mere forudsigelig for dit barn og hjælpe ham/ hende med at blive bedre til at mærke egne følelser og sætte ord på at regulere egne følelser og behov.

Det betyder at opholdet på Carus ikke bliver en ferie da alle i familien skal arbejde på at udvikle jer. Men du/ I er ikke alene om arbejdet, under opholdet får jeres familie to kontaktpersoner som under forløbet vil støtte og guide jer som familie.

I starten kan du/ I naturligvis have brug for pauser, og her kan medarbejderne hjælpe med at aflaste i forhold til barnet/ børnene.

Mens du/ I er på Carus med dit/ jeres barn/ børn vil du kunne få besøg og tage på besøg, besøg skal altid aftales i forhold til. hvad dit barn/ dine børn magter. Du skal selvfølgelig også selv kunne klare at arbejde efter et besøg. Besøg aftales altid i god tid, inden gæsten/ gæsterne skal komme. Ved fødselsdage eller jul m.m. vil medarbejderne hjælpe dig/ jer med at nå det hele og få en god dag. Fester af den art aftales altid i god tid med medarbejderne, da der skal være klare aftaler om hvem, der kommer osv. Alt aftales altid ud fra hvilke ressourcer i som familier har, og hvordan vi på Carus kan støtte jer i jeres udvikling frem mod at blive en glad og velfungerende familie og dermed igen at kunne komme hjem i egne rammer.

På Carus gør vi os umage med at møde dig og din familie anerkendende og med respekt. Medarbejderne på Carus er tværfagligt sammensat, så såvel du/ I som voksne som jeres børn vil kunne tilbydes de rettet faglige og erfaringsmæssige kompetencer under jeres ophold på Carus. Vi tilbyder jer et ophold i smukke naturskønne omgivelser og med familiære rammer, med mulighed for fællesskab og hygge med eftermiddag boller og fælles aftensmad.

Vi glæder os meget til at møde jer og lære jer at kende.

​Venlig hilsen
Personalet på afdeling Carus
Tlf :2112 5019
Mail: post@curam.dk