Traumebehandling

Ydelse​Traumebehandling
UdbyderCuram – afdeling Carus
LovgrundlagServiceloven §52 stk. 3 nr. 3
FormålCarus’ indsats skal sikre, at familien og deres børn modtager den nødvendige og mest hensigtsmæssige støtte og behandling, for at komme igennem en krise, hvor de får mulighed for at få bearbejdet de traumatiske hændelser.
Anbefalet varighed/periodeAfhænger af graden af traumet. Det kan både være få timer, men også længerevarende ophold med traumebehandling, hvilket vurderes ved hver sag.​
Anbefalet omfang/timetalAfhænger af graden af traumet. Det kan både være fra få uger måneder, men også længerevarende ophold på op til 8-12 måneder, hvilket vurderes ved hver sag.
MålgruppeFamilier eller enkeltpersoner, som har oplevet livsomstændigheder eller voldsomme hændelser, som har givet traumereaktioner af forskellige grader.
IndholdCarus’ personale udfører en professionel tilgang til arbejdet med traumatisering, hvor hver enkel sag er unik. Her arbejder personalet ud fra den enkeltes forudsætninger og specifikke traume.
Behandlings-tilgangBehandlingen tager udgangspunkt i den nyeste viden indenfor hjerne- og traumeforskning og den kropsorienteret tilgang.
Vi arbejder ligeledes med videooptagelser af samspil og bruger både Care Index og VIPP-SD.